Hanka a Vašík

Je 8:19 vstávala jsem po páté. Zaskákala jsem si na trampolíně, stihla jsem sprchu se snídaní a teď vařím svíčkovou, jde to, když má muž děti a nechali mě si odpočinout od péče.

Na stole mám kalendář a já i s Vašíčkem si ujasníme den. Vašíček má magnetický kalendář na ledničce. Nejsme rodina, která by baštila léky ale manžel má lékovku a já jinou hromádku s vit. C, B, D a Selen, Zinek, Hořčík, Vápník. Někdy si ke snídani pouštíme písničky na TV, je na ní lepší zvuk. Jsme hudební rodina, někdy se i roztančíme, pokud není ukňourané, bolavé téma dětí. Manžel by se u snídaně nudil, tak někdy má mobil nebo Olomoucký deník. S mužem jsme plnou pozorností na dětech, když se stane, že se dohadujeme, potom někdy pláču a dělám vše v napětí a není mi příjemně. Pravidelnost odchodu do MŠ, ZŠ a práce je 7:15. Všem nám zpestřují čas kukačkové hodiny.

Práce matky v domácnosti, taxikářky, pečující, maminky, co vyzvedne v ZŠ mimo město a z MŠ, to vše v jedné osobě od 14:30 do 16:30 ale nikdo Vám ty dvě hodiny nezaplatí a pokud máte muže a na prvním místě má Uživit rodinu, tak ten už vůbec nechápe, že tyhle dvě hodiny by nám někdo měl zaplatit. Když jedu autem s pokaženou klimoškou a často jedu na rychlostních silnicích s otevřenými okýnky, to je bonus navíc, ale opravdový poklad mám, moje pracující rodiče, kteří s námi bydlí